Foto van Alexander

Alexander

.NET Consultant & Architect

C#

14 jaar

ASP.NET MVC

5 jaar

Sitecore

5 jaar

Profiel

Alexander is bedreven geraakt in software architectuur, development en technisch (team) leiderschap. Hij is analytisch sterk aangelegd en is in staat om andere teamgenoten te laten excelleren. Daarnaast heeft Alexander oog voor detail, maar verliest zijn pragmatische instelling hierin niet. Zowel in projectmanagement als in ontwikkelteams weet Alexander de rust te behouden om het uiteindelijke doel te behalen.

cv opvragen

Ervaring

november 2015 - Huidig

Software Engineer

Hydrauliek branche, fulltime


Alexander is verantwoordelijk voor het schrijven van een (offline beschikbare) applicatie met behulp van MVC5, WebAPI waarbij er zo min mogelijk communicatie met een server noodzakelijk is en, indien nodig, gebruikgemaakt wordt van lokale opslag binnen de browser. Hierdoor is vrijwel de gehele applicatie gebouwd om op de cliënt te werken en de server slechts wordt gebruikt voor de finale opslag en voor het raadplegen van gegevens op het moment dat er een internetverbinding beschikbaar is.

september 2013 - november 2015

.NET Lead Developer

FinanceWorld, fulltime


Alexander's taken bij FinanceWorld waren zeer divers waaronder het ontwikkelen van een nieuwe CRM, nieuwe functionaliteit toevoegen aan de bestaande CRM, de IT-systemen onderhouden en de onderhoudbaarheid en prestaties van deze systemen verbeteren. Gebruikte technieken: Microsoft Visual Studio 2005, 2013, Microsoft Office 2013, Microsoft .NET Framework 4 – 4.5.2, ASP.NET MVC 5, ASP.NET Web Forms, Agile (Scrum), Jira, Microsoft Team Foundation Server, Microsoft Windows Server 2008, 2012, Microsoft SQL Server 2012, Remote Servers (TransIP), DNS beheer (OpenProvider).

september 2009 - augustus 2013

Technical Lead/.NET Lead Developer/Solution Architect

Education First, Zürich Zwitserland, fulltime


In de rol van Technical Lead en Solution Architect was Alexander verantwoordelijkheid voor het selecteren van standaarden en de ontwikkeling van nieuwe technieken om de businessprocessen en de algehele samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het bedrijf te verbeteren en daarbij een roadmap uit te zetten. Als Lead Developer gaf Alexander leiding aan een multidisciplinair ontwikkelteam van 8 personen in Zurich, en een team in Bangalore (India). Hierdoor heeft hij ervaring opgedaan met het werken met internationale teams en offshore softwareontwikkeling. Het grootste deel van de projecten behelsde de continue (door)ontwikkeling van de corporate- en productwebsite (400.000+ pagina’s), campagnes en kleine webapplicaties zoals de EF/Cambridge EFSET test.

Specialiteiten

14 jaar

C#

Expert, 14 jaar5 jaar

ASP.NET MVC

Ervaren, 5 jaar5 jaar

Sitecore

Ervaren, 5 jaarDTS is een specialist op het gebied van software ontwikkeling en processen daaromheen. Als software development specialist hebben wij ons volledig toegelegd op software ontwikkeling en alle dienstverlening daaromheen. DTS ondersteunt haar klanten met trainingen, detachering, consultancy, maatwerkprojecten en licentieverkoop.

Copyright 2015 - DTS B.V. • E-mail : info@dts.nl • Tel.: +31 (0)522-24 00 82